Keresés ebben a blogban

2010. június 6., vasárnap

Bableves kolbásszal, ahogy mi szeretjük:)

Ez kerül bele: 500gramm tarkabab, 3 sárgarépa, 2 fehér répa, egy csokor petrezselyem, 20dkg száraz füstölt enyhén csípős kolbász, egy kk erős pista(vagy édes anna, kinek miJ), só, bors, pirospaprika.

Elkészítés: A babot előző nap be kell áztatni minimum 1éjszakára. A beáztatott babokat másnap belerakjuk egy edénybe ebbe belerakjuk a megpucolt sárga illetve fehérrépát és a petrezselyem csokrot. Megsózzuk és felöntjük annyi vízzel, hogy az ellepje az egészet. Ezt addig főzzük amíg meg nem puhulnak a babok illetve a zöldségek. Ezek után a kis darabokra felvágott kolbászt is beletesszük a levesbe illetve az erős pistát. kb. 15percig főzzük majd berántjuk—kevés olajon 2-3evőkanál lisztet megpirítunk felengedjük hideg vízzel belerakjuk a pirospaprikát és a fokhagymát majd kikeverjük és a leveshez öntjük. Ezután kb. még 20percig főzzük majd bele szaggatjuk a csipetkéket és kész is a bableves. Ízlés szerint ecettel illetve tejföllel tálaljuk.

Nagyon finom fogás és aki szereti a csípőset(mint mi) tehet bele akár egy kis zöldpaprikát is, isteni finom ha egy kicsit csíp. A petrezselymet ki lehet venni, mi nem szoktuk. Szétfő a levesben és az is nagyon finom. A zöldségeket én nem karikára hanem nagyobb darabokra vágom. Jó étvágyat hozzá mindenkinek:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése