Keresés ebben a blogban

2010. június 6., vasárnap

Mediterrán rakott tészta

Ez kerül bele: 45dkg darált hús, 1 marék frissen aprított petrezselyem, 1 marék frissen aprított bazsalikom, só, bors, 2 evőkanál olívaolaj, 3 gerezd fokhagyma, 1 vöröshagyma, 2 kaliforniai paprika, 1 cukkini, 5dl passzírozott paradicsom, 2dl száraz fehérbor, 50dkg fusilli tészta, 10dkg mozzarella

Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 170 C-ra. A darált húst összedolgozzuk a petrezselyem és a bazsalikom felével. Sózzuk, borsozzuk, majd gombócokat formálunk belőle, és forró olajban pirosra sütjük.

A gombócokat kivéve, a serpenyőbe rakjuk a vékony karikára vágott fokhagymát, az apróra vágott hagymát, a csíkokra vágott paprikát és a felkarikázott cukkinit. 5perc párolás után hozzáadjuk a paradicsomot és a bort, és 10 percig főzzük, míg a szósz be nem sűrűsödik.

A tésztát lobogó sós vízben al dantére főzzük, alaposan lecsepegtetjük, majd összekeverjük a paradicsomszósszal és a húsgombócokkal, és megszórjuk a maradék petrezselyemmel.

Az egészet hőálló edénybe kanalazzuk, megszórjuk a karikára vágott mozzarellával, majd sütőbe téve 15-20percig sütjük(amíg a sajt meg nem pirul) Tálaláskor megszórjuk a maradék bazsalikommal. (köszönet a TvPaprika magazinnakJ)


Ennek az ételnek este 9kor álltam neki és nem mondom, jó sok időmet elvette, de megérte:)Nagyon finom és tápláló vacsora volt és még másnap is ettünk belőle. Mindig veszem ezt a magazint mert rengeteg jó recept van benn:)Ezt azért raktam fel mert nem biztos hogy mindenki olvassa de mondjuk ez a recept pont tetszene neki:)Majd még kerül ide a magazinból. Jó étvágyat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése